Q&A

I vores Q&A kan du hurtigt vælge, om du har spørgsmål indenfor Generelt, Fase 1, Fase 2, Videresalg, Handicap eller Hospitality.

Hvis du ikke finder svar på dine spørgsmål i denne Q&A har du rig mulighed for at søge og henvende dig direkte til UEFA med dine spørgsmål ang. billetter og mange andre ting. Du finder siden ved at klikke her

Generelt 

Billetansøgningsperioden til UEFA EURO 2020 åbner kl. 14.00 CEST onsdag d. 12. juni og slutter kl. 14.00 CEST fredag d. 12. juli 2019. EURO2020.com/tickets er den eneste officielle salgsplatform. Hvis efterspørgslen på billetter overstiger udbuddet, vil de heldige ansøgninger blive fundet ved lodtrækning.

Det vil ikke gøre nogen forskel, om du ansøger tidligt (f.eks. d. 12. juni 2019) eller senere på måneden. Alle korrekt indsendte og accepterede ansøgninger vil have samme chance for at blive trukket ud i lodtrækningen.

Fase 2 billetsalg starter d. 4. December 2019. 

I første omgang kan du kun ansøge om billetter online på EURO2020.com/tickets fra kl. 14.00 CEST onsdag d. 12. juni til kl. 14.00 CEST fredag d. 12. juli 2019. Herefter indgår der en fase 2 og 3, hvori man vil have mulighed for at købe billetter udfra forskellige kriterier. 

I fase 2 er det "follow-my-team" billetter og i fase 3 åbner billetvinduet for fans af de hold, der har kvalificeret sig via playoffs.

På trods af at EURO2020 afholder i 12 forskellige lande, vil billetterne kun være tilgængelige på én hjemmeside. Nemlig EURO2020.com/tickets. 

Her er prislisten for enkeltbilletter:

Alle billetter til handicappladser vil blive solgt til den pris, der er angivet for kategori 3 billetter (dvs. den billigste priskategori), uanset hvor på stadion disse pladser befinder sig.

Fans First billetter er kategori 3-billetter, som sælges til en lavere pris end standard kategori 3-billetter. Der er kun et begrænset antal Fans First-billetter tilgængelige til semifinalerne og finalen.

Moms er inkluderet i billetprisen.

Beslutningen om at have lavere priser for nogle stadions ved UEFA EURO 2020 er baseret på omfattende undersøgelser af indbyggernes købekraft i de forskellige værtslande.

En billet til åbningskampen berettiger indehaveren til at deltage i turneringens åbningsceremoni, som vil finde sted direkte før starten på den kamp på Olimpico stadion i Rom, Italien fredag d. 12. juni 2020. Derfor er billetter til åbningskampen dyrere end billetter til de andre gruppekampe.

Man kan kun ansøge om en kategori pr. kamp. Men, hvis du vil have bedre chancer for at få tildelt billetter, så kan man vælge muligheden for at acceptere at få tildelt billetter fra andre kategorier end den, som man i første omgang søger efter. Man kan kun blive up- og nedgraderet med 1 kategori. For eksempel hvis du ansøger efter billetter til kategori 2 billetter, men denne kategori ikke længere er ledig, så kan man få tildelt billetter til enten kategori 1 eller 3.
Man skal vælge enten eller nedenfor i ansøgningsprocessen:

 

Der findes to typer billetter:

Enkeltbilletter: Dette er individuelle billetter til en bestemt kamp. Du kan ansøge om op til fire enkeltbilletter (til dig selv og op til tre gæster) til hver enkelt kamp. Den eneste begrænsning er, at du ikke kan ansøge om billetter til mere end én kamp, der spilles på en bestemt dag.

Billetter til handicappladser: Et begrænset antal billetter til handicappladser vil blive gjort tilgængelige for ansøgere med handicaps, som bruger kørestol, eller som har brug for pladser med nem adgang. Ansøgere kan også anmode om en gratis billet til en ledsager/personlig hjælper. Fans, som ansøger om billetter i denne kategori, skal uploade bevis på handicap på billetportalen.

Der er ingen forskel andet end prisen; men der er færre Fans First kategori 3-billetter, end der er standard kategori 3-billetter. Der er kun 40.000 Fans First-billetter, og det er til tre kampe (semifinaler og finale).  Hvis du ønsker at øge dine chancer for at få billetter, kan du gøre det ved at ansøge om standard kategori 3-billetter.

UEFA EURO 2020 spilles fra 12. juni til 12. juli 2020, og kampene spilles i 12 forskellige europæiske byer.

 

Følgende byer vil være vært for kampe ved UEFA EURO 2020:

Amsterdam (Holland) – Johan Cruijff ArenA

Baku (Aserbajdsjan) – Baku Olympic Stadium

Bilbao (Spanien) – San Mamés Stadium

Bukarest (Rumænien) – National Arena Bucharest

Budapest (Ungarn) – Puskás Arena

København (Danmark) – Parken Stadium

Dublin (Irland) – Dublin Arena

Glasgow (Skotland) – Hampden Park

London (England) – Wembley Stadium

München (Tyskland)– Football Arena Munich

Rom (Italien) – Olimpico i Rom

Petersborg (Rusland) – Saint Petersburg Stadium

Selvom datoerne og spillestederne for de forskellige kampe i turneringen allerede er fastlagt (se kampprogrammet her), kendes holdene ikke på nuværende tidspunkt.

Lodtrækningen finder sted i Bukarest lørdag d. 30. november 2019.

Værtsbyerne er blevet parret som følger for gruppekampene:

 • Kampe i Gruppe A spilles i Rom og Baku
 • Kampe i Gruppe B spilles i Sankt Petersborg og København
 • Kampe i Gruppe C spilles i Amsterdam og Bukarest
 • Kampe i Gruppe D spilles i London og Glasgow
 • Kampe i Gruppe E spilles i Bilbao og Dublin
 • Kampe i Gruppe F spilles i München og Budapest

 

Værtslandene er ikke automatisk kvalificeret. Men hvert enkelt værtsland, som kvalificerer sig, spiller som minimum to kampe på hjemmebane.

Selvom datoerne og spillestederne for de forskellige kampe i turneringen allerede er fastlagt (se kampprogrammet her), kendes holdene ikke på nuværende tidspunkt.

Lodtrækningen til turneringen finder sted i Bukarest lørdag d. 30. november 2019

Du kan finde mere information om kvalifikationskampene og play-off-kampene her.

Skulle du have brug for information om eventuelle andre emner med relation til UEFA EURO 2020, som f.eks. værtsbyer, stadions, Officiel Hospitality, sponsorer, frivilligt arbejde, transport, maskotter eller slogans, bedes du gå ind på den relevante del af EURO2020.com.

Den bedste kilde til officiel information om UEFA EURO 2020 er websiden EURO2020.com. Du kan også få de seneste nyheder ved at downloade ’UEFA National Team Competitions’ app’en (klik her for iOS version og her for Android version).

Bemærk venligst også, at billetter til kampene under UEFA EURO 2020 kun kan købes gennem EURO2020.com/tickets. Tredjeparters billetwebsider og sekundære billetplatforme er ikke autoriseret til at sælge billetter til UEFA EURO 2020.  Billetter, som købes gennem sådanne websider, er ugyldige iht. UEFAs vilkår og betingelser for billetter og vil ikke give adgang til stadion. UEFA fraråder derfor på det kraftigste fans at købe billetter på sådanne websider.

Her er de vigtigste kvalifikationsdatoer til EM:

 • December 2018: 55 hold inddeles i 5 grupper med 5 hold og 5 grupper med 6 hold.
 • Marts til november 2019: Der spilles kvalifikationskampe til UEFA EURO 2020.
 • November 2019: Lodtrækning til EM. De 20 hold, som har kvalificeret sig via disse ti grupper og 4 ekstra hold, som kvalificerer sig via play-off-kampe, vil blive inddelt i seks grupper med 4 hold i hver.
 • 26 – 31. marts 2020: Play-off-kampe spilles. Identiteten af de 4 sidste kvalificerede hold kendes også nu.
 • April 2020: Yderligere lodtrækning til EM om nødvendigt.

 

Bemærk venligst, at ingen af de 12 UEFA EURO 2020 værtslande vil være automatisk kvalificeret.

Du kan finde mere information om kvalifikation og play-off-kampe her: UEFA.com/european-qualifiers

Hvis du gerne vil se en kvalifikationskamp til UEFA EURO 2020, anbefaler vi, at du kontakter dit nationale fodboldforbund direkte.

Nej. Det bliver ikke muligt officielt at købe billetter ved stadions under EURO2020. 

Du kan ansøge et maks. af 4 billetter pr. kamp. Større gruppe bookings er ikke en mulighed, da målet er at sende så mange fans afsted til UEFA EURO2020 kampe som overhovedet muligt. Der er dog mulighed for at kigge på Hospitality pakker i stedet, hvis man vil mange afsted.

Fase 1 = 1.5 millioner billetter. 

Fase 2 = 960.000 billetter (til fans af deltagende hold). 

Nej, fans kan lave forskellige ansøgninger, men der er en grænse på 4 billetter pr. kamp pr. ansøger, så hvis du får 4 billetter i den første fase, så er det rigtigt, at man ikke får tildelt flere billetter. 

Ja, fans kan ansøge om billetter i forskellige faser bare ikke til de samme kampe. 

I terms and condition for ansøgningen af billetter bliver det oplyst, at man skal være over 18 for at søge om billetter. 

Hvis du får nyt pasnummer, så skal du, hvis du er succesfuld med din billetansøgning huske at henvende dig til UEFA med henblik på at få ændret det gamle pasnummer til det nye. Du kan kontakte kundeservice, eller udfylde her på dette link

Nej, billetpriserne vil være den samme for begge faser. 

Ja, kontoen du bruger her i fase 1 kan også bruges i fase 2. 

Fase 1 

Det vil ikke have nogen betydning i den måned, hvor ansøgningen er åben. Alle har en fair chance for at få billetter til kampene.

Kampe ved UEFA EURO 2020 vil finde sted i fire forskellige tidszoner. Men Central European Time (CEST) er den tidszone, der bestemmer åbning og lukning af billetportalen.

Man skal oplyse følgende oplysninger:

 • Fulde navn
 • Adresse (gadenavn, postnummer, by og land)
 • Fødselsdato
 • Nationalitet
 • Pas/ID-kort nummer (m. foto) 
 • E-mailadresse
 • Telefon nummer

Betalingsoplysninger skal først bruges, når du ved om du får tildelt billetter eller ej. Altså ikke i ansøgningsprocessen i første omgang.

Du kan gøre begge dele inden ansøgnings vinduet slutter (d. 12. juli). Her skal du bruge din e-mail og kode til billetportalen. Hver gang du ændrer noget, så skal du huske at trykke ”SUBMIT YOUR NEW APPLICATION”. Du modtager ligeledes en e-mail hver gang du foretager ændringer til din ansøgning.

Hvis du vil aflyse din ansøgning, så skal du klikke ”CREATE OR EDIT YOUR APPLICATION”. Når ansøgningen er åben, kan du så klikke ”DELETE APPLICATION” nederst på siden. Herefter vil du ligeledes modtage en bekræftelse på mail med aflysningen af ansøgningen.

Ansøgere skal oplyse detaljer som ens fulde navn og fødselsdato. Hvis en ansøger oplyser forkert eller ugyldig information, så har UEFA rettigheder til at afvise ansøgningen og hvis nødvendigt nægte adgang til de ansøgere og deres gæster uden tilbagebetaling. Billetterne vil blive aflyst. Ansøgere er ansvarlige for at de medbringende gæster kender til og er enige i UEFA EURO2020 ticketing terms and conditions.

Nej. Hvis en person bliver afsløret i at være involveret i flere ansøgninger, så vil alle de ansøgninger blive aflyst og man vil ikke længere kunne deltage i lotteriet. 

 

Hvis du har udfyldt ansøgningen online på rigtig vis og klikket på ”SUBMIT APPLICATON”, så er din ansøgning registreret. Ligeledes, vil du modtage en bekræftelses mail til den mail, som du har brugt i ansøgningen. Hvis du ikke har modtaget en bekræftelsesmail, så kan du med fordel tjekke din spam mappe.
Mens ansøgningen er åben (indtil d. 12. juli), så kan du ændre eller aflyse din ansøgning i billetportalen. Men, når vinduet for billetansøgningen har lukket, så vil det ikke længere være muligt at ændre eller aflyse sin ansøgning.
Ligesom du vil modtage en mail om din ansøgning er gået igennem, og du bliver tilbudt billetter, så kan du også logge ind på din billetportals konto og se status på ansøgningen indtil du får svar.
Da billetter vil blive tildelt på en kamp-til-kamp basis, så er det muligt, at en ansøgning bliver helt succesfuldt, delvis succesfuldt eller slet ikke succesfuldt. For eksempel kan du blive tildelt billetter til alle, nogen eller ingen af de kampe, som du har ansøgt om.
Men hvis du bliver tildelt billetter til en kamp, så vil det altid være det fulde nummer af de billetter du har ansøgt om for hver kamp. Det betyder, at du vil aldrig blive tilbudt færre billetter, som du har ansøgt om til en specifik kamp, hvis du er succesfuld i lotteriet.
Det er ikke muligt at vælge siddeplads: man kan kun vælge kategori. Billetter, hvor der er søgt som én ansøgning vil så vidt muligt blive placeret ved siden af hinanden. Dem som ansøger separat kan ved at komme tættere på hinanden blive gruppe-ID nummeret. Dette forøger chancen for at komme til at sidde ved siden af hinanden. Gruppe-ID kan findes, når man har søgt om billetter. Her vil der i bekræftelsen af ansøgningen være et Gruppe-ID, som skal gives til den eller dem, du kunne tænke dig at sidde ved siden af.
Når man har færdiggjort sin ansøgning, så vil man modtage et unikt gruppe-ID nummer. Det vil fremgå på den side, hvor man bliver bekræftet i sin ansøgning. Men du kan også se nummeret i den e-mail, som du får tilsendt. Dette kan I derefter tilføje jeres venners ansøgning, så chancen dermed er større ift. at få pladser ved siden af hinanden.

Man behøver ikke oplyse ens betalingsoplysninger, når man indsender sin ansøgning i perioden fra d. 12/6-12/7. Når lotteriet er færdigt (ikke senere end midt-August 2019), og alle succesfulde ansøgere modtager et link, der giver dem mulighed for at betale, samt giver ansøgerne en deadline for betaling. Hvis man ikke betaler for billetterne som man er blevet tildelt inden den deadline, så vil hele ansøgningen blive aflyst.

Hvis man er succesfuld i ansøgningsprocessen, så skal man betale for alle de billetter, som man er blevet tildelt. For eksempel vil du ikke have mulighed for at fjerne specifikke billetter eller kampe fra den ordre, du laver efter d. 12/7. Beslutter du dig for ikke at gå videre med betalingen, når det bliver en realitet, så vil hele ansøgningen blive aflyst. Det er værd at tilføje, at der er mulighed for videre/gensalg af billetter, som man køber i fase 1 til marts/april 2020. 

Husk, at hvis du får tildelt billetter til en specifik kamp, så vil du altid blive tildelt det fulde nummer af billetter, som du har ansøgt om for den kamp.

Alle ansøgere skal betale billetterne i euros (€). Men, du kan dog stadig i ansøgningsprocessen se i portalen, hvad beløbet er i den lokale valuta.
Når ansøgningslotteriet er afsluttet (ikke senere end midt-August 2019), vil alle succesfulde ansøgere modtage en e-mail med link til betaling af billetter. I denne mail vil der ligeledes være en deadline for, hvornår billetterne skal være betalt. Hvis du ikke betaler for billetterne inden deadline, så vil din ansøgning blive aflyst.

Nej, det er ikke det samme, da det ID-nummer du angiver skal angive identifikation m. foto. 

Nej, ansøgningen er kun succesfuld i form af at personen så ikke ville kunne ansøge i en senere salgs fase, hvis den bliver både succesfuld og betalt. 

Fase 2

Hvis herrelandsholdet kvalificerer sig, så vil der blive lavet et dedikeret fanafsnit. Herunder gælder loyalitets point ift. dine chancer for at kunne købe billet til dette afsnit. Du kan blive medlem af fanklubben og læse mere om at optjene loyalitets point på følgende link https://billet.dbu.dk/CMS?page=FANKLUB. Det skal understreges, at der ikke er sammenhæng mellem UEFA billetsalg og dine optjente loyalitets point i denne omgang. 

Ja. D. 4. December 2019.
Fans af hold som har kvalificeret sig via kvalifikationsgrupperne (ikke playoffs) vil få mulighed for at ansøge om billetter hvis de møder kriterierne, som bliver sat af DBU. Flere detaljer vil blive annonceret på https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/ticketing/, når tiden er inde.

Hvis du ansøger om alle 3 kampe, da du vil være sikker på at have billetter til de danske kampe, men efter reglerne ved at du så ikke har mulighed for at rejse til Skt. Petersborg, så vil vi anbefale at man venter med at købe billetter indtil "follow-my-team" billetter bliver offentliggjort i december. 

Fans som er medlem af fanklubben kan dog risikere at komme i klemme i salgsfasen til december, hvis de også vælger at søge i den første fase. Så på trods af muligheden for at søge nu er der, så skal man overveje, at hvis ansøgningen bliver accepteret, så har man ikke mulighed for også at købe billetter til samme kampdag i fase 2. 

Videresalg 

Du kan sælge dine billetter videre, når gensalg åbner fra marts/april 2020. 

Hvis du ønsker at ændre dine personlige oplysninger i din ansøgning i denne omgang, er det kun muligt indtil fredag den 12. juli 2019, 14:00 CEST.

Platformen hvor man kan gensælge billetter bliver åben fra marts/april 2020. 

Ja, du kan videresælge nogle af billetterne og det behøves ikke være alle. 

Handicap 

Fans, som ansøger om billetter til handicappladser, skal uploade et bevis på deres handicap på billetportalen, når de ansøger. Upload venligst et dokument, der er almindeligt accepteret i dit bopælsland. Parkeringstilladelser vil ikke blive anset for gyldigt bevis på handicap.

Billetter til tilskuere med handicaps, som har brug for handicapvenlige pladser med nem adgang, vil være tilgængelige til alle UEFA EURO 2020 kampe. Der vil være to kategorier af billetter: Billetter til kørestolsbrugere og  billetter til pladser med nem adgang. Disse lettilgængelige pladser vil være i begge de offentlige områder og hospitality-områderne på hvert enkelt stadion, og de kan måske befinde sig på forskellige område af stadion.

Personer, som ansøger om billetter til handicappladser, skal uploade et bevis på deres handicap på billetportalen, når de indsender deres ansøgning. Beviset på handicap skal være et dokument, der er almindeligt accepteret i ansøgerens bopælsland.

Bemærk venligst, at parkeringstilladelser ikke vil blive anset for gyldigt bevis på et handicap.

Der kan også ansøges om en gratis billet til en ledsager/personlig hjælper i forbindelse med ansøgning om billetter til handicappladser.

Hospitality 

Hvis du er interesseret i Hospitality-pakker, kan du finde information om tilgængelige produkter her: EURO2020.com/hospitality.

Hospitality pakker for UEFA EURO2020 er åbne for alle fra https://euro2020.hospitality.uefa.com/

Fandt du ikke dit svar, så er du velkommen til at kontakte os på CopenhagenEURO2020@dbu.dk

3 TIPS BILLETTER

1. Husk, du kan først videresælge billetterne fra den nuværende ansøgning til gensalg i marts/april 2020. 

2. Ansøger du om billetter til flere kampe end du vil have, så skal du være opmærksom på, at du efter d. 12/7 skal betale for det antal billetter og kampe, som du har ansøgt om. Det vil altså sige, at du ikke har mulighed for først at tage stilling til hvilke kampe, du vil se, når du får tilbudt billetterne i August. Du kan lade være med at reagere på betalingen, men så mister du også rettighederne til alle de billetter, som du har ansøgt om. 

3. Du kan risikere, at din ansøgning går helt eller delvist igennem. Det vil sige, at du kan modtage billetter til færre kampe end det du har søgt. Antallet af siddepladser, som man ønsker pr. kamp vil dog altid forblive det, som man ønsker.

Har du brug for flere informationer?

Hvis du har brug for flere informationer, så kan du med fordel tjekke UEFAs Q&A, som kan findes her