Klummen: Lad os lave det perfekte match

I påskeferien delte vi en video med fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, der rammer hovedet på sømmet: ”Det er once in a lifetime at være med til EURO2020.”

Det er noget helt særligt at være med til at løfte en så stor sportsbegivenhed som EURO2020. Det skal være sjovt, spændende og en oplevelse for livet. Derfor glæder vi os virkelig meget til at åbne for frivillig-tilmeldingen den 4. juni.

EM i fodbold er verdens tredjestørste sportsbegivenhed. Det gør, at vi har mulighed for at arbejde med frivillige på en anden måde, end man tidligere har gjort til andre store sportsbegivenheder herhjemme.

Vi er pt. tre personer ansat ene og alene til at skabe de bedste forhold og det bedste program til de flere end 1.300 frivillige, vi skal bruge for at løfte EURO2020. Det gør også, at man som frivillig kan stille større krav til os, da vi har mere manpower, end man normalt har til frivilligområdet til disse sportsbegivenheder.

Pt. arbejder vi på højtryk for at beskrive alle frivilligfunktioner i forbindelse med EM-slutrunden i København, så man kan blive klogere på, i hvilken funktion man ønsker at være frivillig. Der bliver i alt omkring 25 forskellige frivilligområder, så der er sikkert også en lige for dig.

Udover at beskrive frivilligopgaverne, kommer vi også til at beskrive, hvor mange vagter der forventes inden for de enkelte områder. Der kommer til at være opgaver, som kræver ca. fem vagter fra dig som frivillig, mens andre områder som minimum kræver ti vagter. Nogle opgaver begynder i midten af maj (akkreditering), mens andre først begynder dagen før den første kamp i Parken den 13. juni.

Vi håber, at vi ved at give dig flest mulige informationer om, hvad det indebærer at være frivillig ved EURO2020 i København, får dig til at melde dig på lige netop den opgave, som passer dig bedst.  

Vil du fx helst være frivillig i akkrediteringen og hjælpe gæster med at kunne identificere sig selv og få adgang til specifikke områder, eller vil du måske hellere være med til at give alle tilskuere i Parken den bedst mulige EM-oplevelse som del af de mange tilskuerservice-frivillige?

Som noget helt nyt interviewer vi alle, der søger om at blive frivillig. Derved sikrer vi, at vi finder de helt rigtige frivillige samt at alle får nogle opgaver, som passer lige til dem.

I en spørgeskemaundersøgelse er flere end 600 potentielle frivillige kommet med input til, hvad der skal til for at gøre EURO2020-frivilligprogrammet bedst muligt. Mange tak for de mange gode input – I kan læse de ti bedste råd her.

Her på falderebet skal jeg huske at nævne, at tilmeldingen til at blive frivillig lukker midlertidigt ned den 20. august 2019. Når tilmeldingen åbner igen, vil det kun være de områder, vi mangler frivillige til. Du skal derfor søge inden den 20. august for at komme i betragtning til alle frivilligområder.

På vegne af EURO2020 frivilligteamet.

Mads Bang Aaen - Frivilligansvarlig EURO2020
mako@dbu.dk