UEFA EURO 2020 beholder sit navn

Det europæiske fodboldforbund UEFA har bekræftet, at EM-slutrunden næste sommer stadig vil blive kaldt UEFA EURO 2020 for at ære events oprindelige vision.

Efter udsættelsen af UEFA EURO 2020 til sommeren 2021, og efter en grundig intern gennemgang samt flere diskussioner med partnere, har UEFA's eksekutivkomité besluttet, at turneringen stadig vil blive kendt som UEFA EURO 2020.

Denne beslutning gør det muligt for UEFA at bevare den oprindelige vision for turneringen, som var at fejre 60-året for det europæiske fodboldmesterskab (1960-2020).

Det vil endvidere tjene som en påmindelse om, hvordan hele fodboldfamilien mødtes for at reagere på de ekstraordinære omstændigheder i COVID-19-pandemien, og om de vanskelige tider, som Europa og verden måtte gennemgå i 2020.

Dette valg er i tråd med UEFA’s forpligtelse til at gøre UEFA EURO 2020 bæredygtig og ikke at generere yderligere mængder affald. Der var allerede produceret en masse branded materiale, da turneringen blev udskudt. En navneændring for begivenheden ville have betydet ødelæggelse og reproduktion af alt dette materiale.