Alle 24 EM-nationer har valgt base for EM-slutrunden i fodbold

Christian Eriksen og resten af det danske Herrelandshold slår sig ned i vante omgivelser i Danmark under EM til sommer, mens Ronaldo og Portugal får base i Budapest. UEFA har offentliggjort base camps for alle 24 EM-nationer til sommerens slutrunde.

Foto: www.fodboldbilleder.dk

Foto: www.fodboldbilleder.dk

De 24 deltagende nationer til sommerens EM har sikret sig de bedst mulige forhold, når det kommer til logi og træningsbaner under slutrunden. Ud fra UEFA´s særligt udvalgte katalog af hoteller og træningsbaner - ”base camps” – har de deltagende hold kunne vælge fra øverste hylde i de 12 værtslande eller frit vælge base i deres eget hjemland.

Det danske herrelandshold har valgt de kendte rammer i Helsingør som fast tilholdssted under slutrunden, og det glæder borgmester i Helsingør, Benedikte Kiær, at Åge Hareides tropper har sat kryds ud for Marienlyst Hotel og Helsingør Stadion:

”Det er en kæmpe glæde, at det danske herrelandshold har base i Helsingør til sommerens EM-slutrunde. Det er jo en af de største sportsbegivenheder på dansk jord nogensinde, og vi er selvfølgelig på alle måder stolte værter. I Helsingør Kommune har vi jo fornøjelsen af med jævne mellemrum at lægge træningsbane til Herrelandsholdets samlinger – men den her gang betyder det bare noget mere. Europamesterskaberne er noget særligt. Vi glæder os til at tage imod landsholdet og bakke op alt det, vi kan,” siger Benedikte Kiær.

De andre tilgængelige ”base camps” i Danmark, Lyngby, Hørsholm og Valby, er ikke blevet valgt, da Danmark spiller alle tre gruppekampe på hjemmebane. Derfor har Finland valgt at bosætte sig i Skt. Petersborg, hvor holdet spiller to ud af tre gruppekampe, mens værtsnationen Rusland har valgt at bosætte sig i den russiske hovedstad Moskva. Belgien har ligesom Danmark valgt en base camp i hjemlandet.

Ud over de danske base camps er Tingbjerg Ground tilgængelig som træningsbane for alle hold i Danmarks gruppe og i ottendedelsfinalen fra to dage før kampdag til dagen efter, at kampene er spillet i Parken.

Andre fodboldnationer som Portugal og Sverige har som Finland valgt base i det land, de spiller fleste gruppekampe. Imens har store nationer som England, Tyskland og Italien valgt at bosætte sig i deres hjemland.

Du kan se den fulde oversigt over de 24 nationers EM-baser lige her: https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/news/0259-0e8ea1e12265-1c20a6816e6c-1000--euro-2020-where-will-the-teams-be-based/?iv=true