Nyhedsbreve

Kære Frivillig

Vi håber, du har det godt og har mulighed for at nyde solen, som har tittet frem de seneste par dage 😊

Det er blevet tid til denne uges update fra EURO 2020 frivilligkontoret, hvor du kan læse mere om følgende:

🖥️ Digital Kick Off den 6. maj

✅ Funktionstildelinger

💻 Adgang til elearning

📱 Vagtplaner og V.app

Digital Kick Off
Der sker mange gode ting den 6. maj, hvor mange ting åbner igen efter lang tids nedlukning. Det er også den 6. maj, at vi meget gerne vil invitere jer alle sammen til digital Kick Off fra kl. 19.00 og ca. to timer frem😊

I modtager den officielle invitation i næste uge, dette blot en heads up på datoen og klokkeslættet, så I kan booke en plads i sofaen.

Funktionstildelinger
Mange af jer har allerede modtaget jeres funktioner, men der er stadig mange som mangler. Fra mandag i næste uge kan vi tildele endnu flere funktioner til jer. Det er især gældende for alle jer, som er frivillig i og omkring Football Village på Ofelia Plads samt ude i København.

Det glæder vi os rigtig meget til 😊

Erfaringerne viser, at der er rigtig mange, som oplever login- samt andre it-problemer, når de skal godkende deres tildelte funktion.

Vi har forsøgt at samle så mange løsninger som muligt herpå i denne guide.

Det vil være en kæmpe hjælp, hvis I prøver nogle af disse mulige løsninger af selv, inden I skriver til os. Men hvis det fortsat driller, så skal vi selvfølgelig nok hjælpe jer 👍

Elearning
For de af jer, som allerede har bekræftet jeres tildelte funktion, vil næste step være, at I får adgang til UEFA’s elearning univers. Det er ret cool, men også her ved vi pr. erfaring, at der opstår en masse udfordringer med login etc.

Vi har igen samlet en række løsninger som hjælp til selvhjælp her.

Det vil være en kæmpe hjælp, hvis I forsøger at løse de tekniske problemer selv eller skriver direkte til support-mailadresser til UEFA (på engelsk), som angivet på siden – inden I hiver fat i os.

Vagtplaner og V.app  
Vi skal selvfølgelig også berøre vagtplanerne, som snart begynder at minde om EURO 2020’s svar på IC4-togene. Vi håber dog på, at vi kan nøjes med en stor forsinkelse, ift. hvad vi havde håbet, men at vagtplanerne så spiller max, når de endelig er her 😊

I må meget gerne downloade appen allerede nu, så I har den. Søg på ’UEFA V.app’ der hvor I downloader apps.

Jeres vagter ligger desværre ikke deri endnu. Vores håb er, at vi kan begynde udrulningen af vagtplaner i næste uge til de af jer, som har de første vagter i maj. Derefter går vi videre til de af jer, hvis vagter ligger tættere på EM.

Det var alt for denne gang. Husk at sætte kryds i kalenderen den 6. maj kl. 19.00 til vores store digitale Kick Off.

God weekend.

Kære Frivillig

Vi har taget hul på en uge, hvor der er flere gode ting at se frem til. Onsdag møder herrelandsholdet Østrig i VM-kvalifikationen, og vi kan også glæde os til påskeferie. Men inden da skal vi lige forbi et par opdateringer fra frivilligkontoret:

🤕 Gratis førstehjælpskursus til de hurtigste

🗓️ - Save the date - Kick Off

✅ Funktionstildelinger og vagtplaner

💪 Træning i din funktion

Gratis førstehjælpskursus til de hurtigste
I samarbejde med TrygFonden har vi fået mulighed for at tilbyde en række gratis 4 timers førstehjælpskurser gennem Dansk Røde Kors til jer frivillige til EM på hjemmebane 😊

Der er et begrænset antal førstehjælpskursuser til rådighed, så det er først til mølle.

Du skal blot udfylde dine oplysninger via dette link.

Førstehjælpskurset fra TrygFonden er en gave og ikke en del af den obligatoriske frivilligtræning forud for EURO 2020. Kurserne udbydes i hele landet, så du kan melde dig til, hvor i landet det passer bedst.

Du kan læse mere om førstehjælpskurset her.

Når vi er tilbage på kontoret efter påskeferien, følger vi op på jeres tilmeldinger og sender en unik kode til de af jer, som kom først med jeres tilmelding.

Save the date - Kick Off

Vi kan nu endelig melde datoen ud for vores store digitale Kick Off for alle jer frivillige 😃
Sæt et stort kryds i kalenderen torsdag den 6. maj om aftenen.

På den anden side af påsken vender vi tilbage med en mere officiel invitation, hvor I kan læse mere. For nuværende kan vi sige, at vi har lagt i ovnen til et stærkt show med spændende gæster, quizzer, præmier samt en masse nyttig information om din rolle som frivillig til EM på hjemmebane 🤩

Funktionstildeling og vagtplaner
Vi har også en god anden nyhed, som har ladet vente på sig med længsel både fra jeres og vores side: Hurtigt efter påske forventer vi at få grønt lys kunne tildele de sidste af jer jeres funktioner 😊

Og når det er på plads – så kommer vi endelig, endelig, endelig til vagtplanerne.

Vi ved, at der sikkert er et hav af spørgsmål hertil – men gem dem meget gerne.
Vi forbereder en guide til og plan for, hvordan tildelingen af vagter kommer til at foregå, som vi deler med jer, så I hurtigst muligt kan få sat krydser i kalenderen.

Træning i din specifikke funktion  
Flere af jer har skrevet til os og spurgt, om vi kan fortælle jer mere præcist, hvad I skal lave, når I er på vagt.

På vores hjemmeside kan du under funktionsbeskrivelserne læse en kort overordnet beskrivelse af alle funktionerne.

Mens det er vores, frivilligteamets, opgave at rekruttere frivillige til EM, så overlader vi den funktionsspecifikke træning til eksperterne på hvert enkelt område. Det vil således være den områdeansvarlige, der står for træningen af de funktioner, som hører under vedkommende. Så er I klædt ordentlig på til jeres første vagt og føler jer trygge herved 😊

God påske.

Kære Frivillig

Weekenden banker på døren, men inden vi trækker stikket og nyder de forhåbentlige fortsatte forårsfornemmelser, skal I lige have en opdatering fra EURO 2020 frivilligkontoret, som denne gang er en tretrinsraket:

✅ Funktionstildelinger

⁉️ IT-problemer

💻 Nyt frivilligunivers

Funktionstildelinger
I sidste uge begyndte vi at tildele funktioner til jer. Vi har indtil videre kun taget de områder/funktioner, hvor antallet af frivillige ligger fast og dermed ikke ændrer sig afhængigt af, hvilket scenarie for afvikling af en god og sikker EM-slutrunde det ender med.

Så sent som i går kom der fx justeringer fra UEFA på et par områder.

Lige så snart UEFA melder klart ud mht. til det endelige behov for antal frivillige i en given funktion, begynder vi at tildele funktionen til jer.  

Det er meget vigtigt for os at understrege, at I ER ALLE SAMMEN LIGE OG SUPER VIGTIGE!! 😊

Vi vil være rigtig ærgerlige over, hvis vi i sidste uge havde skrevet til jer, at I nu var sikre på at have fået en given funktion og så skulle ændre det i denne uge. Det er derfor, at vi tildeler funktioner løbende, som de forskellige områder falder på plads.

Vi har fuld forståelse for en frustration over stadig at skulle vente – tro os, det er vi også.
Tak for jeres tålmodighed.

IT-problemer
En hel del af jer, som har fået tildelt en funktion, har oplevet problemer med at logge ind, når I har skullet bekræfte funktionen. Den er også tricky – især for de af jer, som meldte jer på frivilligholdet helt tilbage i 2019.

Kort fortalt, så skal du bruge den login-profil, som du brugte, da du oprettede din ansøgning for at komme ind og acceptere din funktion. Din login-profil kan enten være brugt med: Facebook, Google, Apple ID eller din email. Hvis du ikke kan huske din login-oplysninger eller måden du loggede ind på, så kontakt os på frivillig@dbu.dk. Så kontakter vi UEFA for at løse login-mysteriet.

Nyt frivilligunivers
Nu vi har rundet funktionstildelinger og IT-problemer, er det tid til den naturlige forlængelse heraf, sidste del af tretrinsraketten – vores nye frivilligunivers 😊

Her har vi forsøgt at samle svar på så mange af de spørgsmål, som vi har modtaget fra jer det sidste stykke tid. Det gælder både generelle spørgsmål samt mulige løsninger på IT-problemer.

Klik her for at finde svar på login-problemer og se resten af frivilliguniverset

Du kan også læse op på din funktionsbeskrivelse, genlæse tidligere nyhedsbreve eller se vores behind the scenes videoer, som vi også deler i Facebookgruppen.

Vi håber, at I vil gå på jagt efter svar og videre på oplevelse derinde 😊

Vi bygger løbende på, og hvis der er noget, du savner derinde eller har andre spørgsmål generelt, så skriv endelig en mail til os på frivillig@dbu.dk herom.   

PS: I går modtog vi et spørgsmål vedrørende Corona-vacciner – om det kan have indflydelse på ens deltagelse som frivillig til EURO 2020 om man er blevet vaccineret?

Meget relevant i disse tider. Svaret er, at vi følger myndighedernes retningslinjer – nu og til sommer. Vi er i løbende dialog omkring, hvordan vi kan sikre en god og sikker afvikling af EM på hjemmebane.

Det vil ikke være krav fra vores side, at man er blevet vaccineret for at være frivillig. Som tingene ser ud pt., vil vi opfordre alle til at blive testet løbende under EM, så vi kan passe bedst muligt på hinanden. Hvordan og hvor ofte ved vi endnu ikke, da dette jo kan ændre sig.

Når vi kommer tættere på EM, er vi klogere herpå, og så melder vi noget ud til jer alle sammen 😊

Kære Frivillig

Foråret er kommet, vintergækkerne begynder at titte frem, og det er blevet tid til en update fra EURO 2020-frivilligteamet, som i denne uge runder:

🤩 EM-ambassadør Flemming Povlsen

✅ Tildeling af frivilligfunktion

😍 Long Term Volunteers

Vi starter med en hilsen til jer fra vores EM-ambassadør, Flemming Povlsen -se videoen her.

I vores optik rammer han hovedet på sømmet. Uden jer, så vælter taburetten! 😊

Tildeling af frivilligfunktioner
Vi går weekenden i møde med en rigtig god nyhed: Fra næste uge begynder vi at kunne tildele de første af jer jeres frivilligfunktioner til EM på hjemmebane.

Vi har jo allerede skrevet herom via mail, men fra næste uge åbner UEFA systemet op, så vi helt officielt kan tildele dig en funktion. Det er i den forbindelse vigtigt, at du accepterer din funktion med det samme 😊

I denne korte video kan du se trin for trin, hvor let du bekræfter din plads på frivilligholdet til EM på hjemmebane ✅

Som vi tidligere har nævnt, arbejder vi og UEFA med forskellige scenarier for en god og sikker afvikling af EURO 2020. Vi begynder derfor med at tildele funktioner til de områder, som ikke ser ud til at blive påvirket af valg af scenarie.

Det skal i samme åndedrag siges, at UEFA i denne uge har meldt tilbage, at behovet for frivillige i nogle funktioner vil falde, mens det vil stige i andre. Dette tal er dog stadig flydende, og bl.a. også derfor begynder vi med de funktioner, som allerede ligger fast.

Bare rolig – vi har plads til jer alle sammen, men nogle kommer til at skifte funktion. Vi tager personligt fat i de af jer, som skal skifte funktion. Vi håber meget, at I stadig vil være med til at gøre EM på hjemmebane til en succes, uanset hvilken funktion I havner på.

Når alle pladser på en given funktion er bekræftet, så tager vi hul på vagtplanerne. Mere om dette i et kommende nyhedsbrev. Men de er på trapperne…! 😊

Long Term Volunteers
Vi vil også benytte dette nyhedsbrev til at sende en kæmpe tak til vores gruppe af Long Term Volunteers. De har været med på EM-holdet som frivillige allerede inden, vi åbnede for tilmeldingen for første gang tilbage i sommeren 2019.

De har brugt et hav af aftener på EM-kontoret i Parken og senere på computeren med at lave interview af alle jer, som nu også er med på frivilligholdet til EM på hjemmebane. Kæmpe skud ud til dem for den store indsats allerede 😍

Kære Frivillig

Vi håber, du har det godt.
I denne uges nyhedsbrev kommer vi forbi tre punkter:

⚽ Morten Olsen som libero

📱 Vagtplan på frivillig-appen

😍 Tak!

Lad os starte nedefra med et højlydt TAK til dig! 😃
Tak for at være de sejeste frivillige, allerede inden EM er begyndt.
Tak for at byde ind på flere vagter.
Tak for tålmodigheden med vagtplaner.

Vi har sagt det før, men foruden de 22 spillere på banen, så er du og de andre frivillige de allervigtigste ved EURO 2020! ❤️

Vagtplan på frivillig-appen
I sidste nyhedsbrev nævnte vi frivillig-appen (V.app), hvilket medførte en del spørgsmål. Kort fortalt så er appen stadig under udvikling, men når UEFA re-lancerer den, vil det være gennem appen, at du bl.a. tjekker ind og ud på dine vagter.

Det vil også være gennem appen, at du kan se dine vagter og – ikke mindst – vælger dine vagter. Vi har lavet denne lille video, hvor vi fortæller lidt mere om, hvordan det kommer til at fungere 🎬 Se videoen her

Hvis du ikke har en smartphone, så giv os allerede gerne besked nu. Så sørger vi for, at du får din vagtplan på anden vis.

Morten Olsen som libero

Sidst, men ikke mindst, skal vi et smut forbi vores tidligere landstræner og anfører for Herrelandsholdet Morten Olsen. Som spiller var han gennem 1980’erne en af verdens bedste spillere på libero-positionen, og Morten Olsen havde stor betydning for Danmarks deltagelse i EM i 1984 og VM i 1986.

I dag er det de færreste hold, som spiller med en decideret libero. Positionen er ved at blive udfaset, og der er sikkert nogle af jer, som aldrig har hørt om den.

Kort fortalt så er libero-positionen en spiller, som fungerer som opbakning for to mandsopdækkende midterforsvarere. Liberoens rolle er dels at dække området mellem målmanden og de to centerforsvarere, dels at dirigere opspillet.

Men hvorfor skriver vi overhovedet om libero-positionen?

Jo, som tidligere varslet barsler UEFA med nogle helt nye frivilligfunktioner til EURO 2020 til sommer ift. Covid 19-hensyn, så vi kan afvikle en sikker slutrunde for alle. Det samlede antal frivillige kommer dog ikke til at stige, og dermed kommer nogle til at skifte funktion.

Vi ved endnu ikke, hvilke funktioner det vil påvirke eller i hvilket omfang. Men det kan betyde, at nogle kan komme til at skulle spille libero, selvom de oprindeligt var sat på holdkortet som højre midt, når der fløjtes op til EM på hjemmebane. Eller man kan spille højre midt nogle dage og libero nogle andre.

Lige så snart vi har en nærmere afklaring, får I selvfølgelig besked. Og vi tager naturligvis personlig kontakt til jer, inden vi evt. skal rykke til en anden funktion. Denne opdatering blot for igen at holde jer i loopet omkring, hvad der sker med hele frivilligprogrammet 😊

Kære Frivillig

Vi håber, du har det godt i disse stadigt mærkelige Coronatider.

Ligesom der omkring transfervinduets lukning er en masse rygter om det ene og det andet klubskifte, så har der også været en del rygter om, at EURO 2020 skulle afvikles i ét land på grund af coronapandemien. Men i sidste uge bekræftede UEFA, at EURO 2020 afholdes i 12 værtsbyer, som hele tiden har været planen.

Dermed er der stadig lagt op til fodboldfest i København fra den 11. juni til den 11. juli nu til sommer. 😊

Samtidig meldte UEFA ud, at de har udskudt beslutningen om tilskuerplaner for sommerens EM-slutrunde fra marts til begyndelsen af april for at se, hvordan pandemien udvikler sig tættere på EM. Det betyder, at vi dermed først til april ved, hvilket af de mulige scenarier mht. bl.a. antal tilskuere, fanzoner etc., vi går videre med.

Som tidligere nævnt, så går de forskellige scenarier for EM-slutrunden i Danmark overordnet ud på at sikre, at EM kan afholdes på dansk jord uanset restriktionerne, der måtte omgive os til sommer – lokale, nationale og på tværs af landegrænser og allervigtigst et ønske om at sikre tryghed for alle interessenter – lige fra fans til spillere og frivillige.

Hvad betyder det så for vagtplanerne – bliver de nu også skubbet til april?
Tja, det er svært at sige med sikkerhed. Indtil videre er meldingen fra UEFA, at vagtplanerne stadig skulle være klar til marts.

Men én ting er helt sikkert: Lige så snart, vi har fået en afklaring fra UEFA, så sender vi vagtplanerne ud til jer!

Udlevering af frivilliguniformen
Nogle af jer har spurgt om, hvornår I får jeres frivilliguniform fra Adidas udleveret.

Det kommer til at fungere på den måde, at vi via frivillig appen (V.app – mere om denne i et senere nyhedsbrev) gør det muligt at booke en dag og tidsrum, hvor man kan komme forbi og hente sin frivilliguniform.

Ved at gøre det på denne måde sørger vi for, at du kommer til at vente mindst muligt, og samtidig risikerer vi ikke, at der bliver for mange mennesker samlet på en gang.

Vi håber, at så mange af jer som muligt vil hente jeres frivilliguniform, inden jeres første vagt.
Vi modtager uniformerne til maj.

Hold os opdateret
For at kunne deltage i EM-slutrunden som frivillig, skal der udstedes en akkreditering til dig. Og for at kunne udstede denne akkreditering til dig, skal vi bruge enten dine pasoplysninger eller oplysningerne fra dit nationale ID-kort.

Langt de fleste af jer har allerede udfyldt og indsendt disse oplysninger, men der er stadig nogle, som vi mangler oplysninger på. Dem af jer, vi stadig mangler oplysninger på, fik tilsendt en mail herom tidligere på ugen. Dette blot en høflig reminder på at udfylde jeres oplysninger via linket.

Generelt for alle gælder det, at hvis I flytter, får nyt telefonnummer eller nyt pas, så giv os besked, så vi kan opdatere jeres data i systemet, så I ikke går glip af noget vigtigt 😊

Videonyhedsbrev i næste uge
Inden vi siger tak for denne gang, så vil vi igen lige reklamere for vores nye videonyhedsbrev, som starter i næste uge på Facebookgruppen EURO2020 Volunteers Copenhagen. Her kan du som frivillig eksklusivt komme med bag kulisserne i forberedelserne frem mod EM på hjemmebane. Derudover er der præmier på højkant hver gang. Videonyhedsbrevet kommer hver anden uge.

Som altid er du meget velkommen til at skrive til os på frivillig@dbu.dk, hvis du har spørgsmål eller lignende.

Kære Frivillig

I denne uge åbnede vi igen for tilmeldingen til at blive frivillig til EM på hjemmebane. Du er jo allerede med på holdet, men hvis du kender en, som du tænker ikke skal snydes for den mulighed – så prik dem endelig på skulderen.

Vi arbejder derudover også på et helt nyt videonyhedsbrev, hvor du kan komme endnu tættere på forberedelserne frem mod EM på hjemmebane samt quizze med og vinde præmier hele vejen frem mod EM. Videoerne, der viser meget mere om, hvad der sker backstage, kommer til eksklusivt at blive vist i vores fælles frivillig Facebookgruppe. Så hvis du ikke allerede er medlem af EURO2020 Volunteers Copenhagen, så bliv det her 😊 

Og så til vagtplanerne…
Vi ved godt, at mange af jer bliver bedt om at indgive ferieønsker allerede nu. Og vi ville ønske, at vi kunne give jer jeres vagtplaner med det samme. Men det kan vi desværre ikke. Som det allerede har været fremme i flere medier, så træffer UEFA til marts en beslutning om, hvilket EM-scenarie der sigtes efter i de enkelte værtslande.

De forskellige scenarier for EM-slutrunden i Danmark går overordnet ud på at sikre, at EM kan afholdes på dansk jord uanset restriktionerne, der måtte omgive os til sommer – lokale, nationale og på tværs af landegrænser og allervigtigst et ønske om at sikre tryghed for alle interessenter – lige fra fans til spillere og frivillige.

Scenarierne inkluderer alt fra turneringen, som vi har kendt den indtil nu til forskellige skaleringer med færre tilskuere på stadion, flere mindre fanzoner fordelt rundt omkring i byen og større afstand mellem besøgende. Scenarierne bygger på risikovurderinger og tryghedssikring som fx hurtigtests, et særligt kø-system, øget rengøring mm.

Du kan se eller gense indslaget med vores Host City Manager Ulrich Ammundsen fra TV2 LORRY den 1. januar her, hvor han sætter lidt flere ord på.

Afhængigt af, hvilket scenarie vi ender med, så kan der komme ændringer af funktioner etc. Som det er i disse tider, så skal vi alle sammen fortsat indstille os på at være omstillingsparate. 

For de af jer, der skal være frivillige i og omkring Parken, kan I naturligvis stadig reservere de fire kampdage: 12. juni, 17. juni, 21. juni og 28. juni. 

Vi holder jer naturligvis opdateret, lige så snart vi ved mere.

Inden vi runder af, så har mange af jer grebet muligheden for at give den en ekstra skalle med flere vagter til sommer. Det sætter vi stor pris på! Og der er stadig mulighed for at være frivillig både i og omkring Parken samt på Ofelia Plads – en såkaldt dobbelt-mission. Skriv endelig til os på frivillig@dbu.dk, hvis du også har lyst til at opleve EM på hjemmebane som frivillig begge steder.

Kære Frivillig

Vi håber, at du har haft en god jul og er kommet godt og trygt ind i det nye år.

Lad os springe direkte til det: Det er i år, der skal være EM på hjemmebane! 😊

I skrivende stund er der 155 dage til Kick Off i Rom, og dagen efter går det løs med den første kamp i Parken. For pokker vi glæder os til denne oplevelse sammen med jer.

Årets første update fra EM-(hjemme).

I mandags forstærkede vi frivilligteamet med to gode transfersigninger: Mikkel Rosendahl, som også var med på holdet, inden Corona skød EM til hjørne – og ny mand på holdet er Mathias Vestergaard, der kommer med stærke erfaringer fra både MÆRSK samt guide- og teambuilding-verdenen.

Vi har en række spændende opgaver foran os, hvor jeres vagtplaner står allerøverst på to do-listen. Vi rykker hele tiden UEFA for et udkast, som vi kan sende videre til jer. Men det lader vente på sig.

Kære Frivillig

Du har netop åbnet årets sidste frivillignyhedsbrev, hvor vi kommer forbi følgende punkter:

👕 Din frivilliguniform

🏟️ EM i 2021

Din frivilliguniform 👕
Vi starter med det praktiske, hvor vi skal forbi din frivilliguniform fra Adidas.
Vi vil gerne dobbelttjekke de størrelser, vi har stående på dig, så vi er sikre på at ramme plet, når du henter din frivilliguniform, inden EM begynder.

Vi har disse størrelser stående på dig:

 • Polo:
 • T-shirt:
 • Sweatshirt:
 • Bukser:
 • Shorts:
 • Regnjakke:
 • Sko:
  (obs. på din sko str.: 
  ,33333 = 1/3
  ,66666 = 2/3 
  fx, 42,66666 = 42 2/3)

Står der ikke noget i feltet, er det fordi vi mangler dine størrelser, og du bedes derfor fremsende dem til os. 

Har du ændringer til ovenstående, bedes du sende dem til os på frivillig@dbu.dk, så opdaterer vi dine størrelser i systemet. Du kan også tage et ekstra kig i størrelsesguiden her.

EM på hjemmebane i 2021 🏟️
Vi er tæt på at lukke ned for et år, der på papiret ikke er gået som planlagt.

For vores vedkommende betød pandemien en udskydelse af EM, som nu er blevet til EURO 2020 i 2021. Samme navn – nyt år, og vi glæder os til i sammen med jer at fortsætte det store arbejde med at sikre en EM-slutrunde på dansk jord ind i det nye år.

Vi har tidligere fortalt jer, at UEFA´s plan for EM fortsat er en turnering fordelt på 12 forskellige lande med fanzoner i byrummet, tilskuere på stadion og fest i gaden. Vi ved også, at pandemien lige nu fortsat fylder både mediebilledet og folks bevidsthed over det meste af Europa. Derfor er det både sund fornuft og rettighed omhu, at vi sammen med UEFA og de andre værtslande arbejder på forskellige scenarier for afviklingen af slutrunden til sommer.

De forskellige scenarier for en EM-slutrunde i Danmark går overordnet ud på at sikre, at EM kan afholdes på dansk jord uanset restriktionerne, der måtte omgive os til sommer – lokale, nationale og på tværs af landegrænser og allervigtigst et ønske om at sikre tryghed for alle interessenter – lige fra fans til spillere og frivillige.

Scenarierne inkluderer alt fra turneringen, som vi har kendt den indtil nu til forskellige skaleringer med færre tilskuere på stadion, flere mindre fanzoner fordelt rundt omkring i byen og større afstand mellem besøgende. Scenarierne bygger på risikovurderinger og tryghedssikring som fx hurtigtests, et særligt kø-system, øget rengøring mm.

I sidste ende er det op til UEFA og dansk lovgivning hvilket scenarie, der bliver virkeligheden for sommerens slutrunde. Her i EURO 2020-teamet gør alt, hvad vi kan, for at være klar til at afvikle EM på hjemmebane på en tryg og sikker facon.

Vi holder jer naturligvis opdateret, når vi ved mere i det nye år.

Kære Frivillig

Det’ sørme, det’ sandt, december!
Og juletravlheden har ligesom så mange andre steder også indfundet sig på EURO 2020-kontoret.

På søndag lukker vi frivilligtilmeldingen for sidste gang i år, hvor vi forventer at sætte hak ved endnu flere funktioner, som dermed er fuld besat. Der begynder at tegne sig et voldsomt stærkt frivillighold til EM på hjemmebane i 2021 😊

I den mere kedelig ende kan vi desværre ikke give dig din vagtplan på denne side af nytår. Det har vi ellers stræbet efter og håbet på, men som så mange andre ting bliver det hele bare lidt mere besværligt med Corona.

Som vi skrev i et tidligere nyhedsbrev, skal vi alle sammen indstille os på at være omstillingsparate. Og da både vi og UEFA har fuld gang i forberedelser for, hvordan vi kan afvikle EURO 2020 på en sikker og sundhedsmæssig forsvarlig måde, må vi væbne os med tålmodighed omkring vagtplanerne lidt endnu.

Inden vi runder helt af, så har flere af jer skrevet til os for at høre, om det er muligt at give den en ekstra skalle med flere vagter til næste sommer. Det sætter vi stor pris på – og ja, det kan lade sig gøre!

Man kan således både være frivillig i og omkring Parken samt på Ofelia Plads – en såkaldt dobbelt-mission. Skriv endelig til os på frivillig@dbu.dk, hvis du også har lyst til at opleve EM på hjemmebane som frivillig begge steder.  

Kære Frivillig

Vi er super glade for at have dig med på frivilligholdet til #EMpåhjemmebane!

Med det her nyhedsbrev kan vi fortælle, at UEFA har meddelt at Frivillig Kick-off i alle 12 værtsbyer kommer til at foregå online. Det var selvfølgelig ikke det, vi havde håbet på, men vi glæder os alligevel over, at vi kan samles alle sammen – også selvom det bliver virtuelt.  

Det betyder, at vi allerede er i fuld sving med at planlægge og tænke kreativt, så I kan godt allerede nu begynde at glæde jer. Datoen for vores alle sammens Kick-off er endnu ikke fastlagt, men vi glæder os til, at kunne invitere dig til denne begivenhed i det nye år.

Kære Frivillig

Denne update fra frivilligkontoret kommer forbi to ting: Rygtebørsen og Facebook.

De seneste par dage har der i flere medier været rygter om, at UEFA overvejer en ny og anderledes EM-slutrunde, end den vi allerede kender til.

Vi er i løbende dialog med UEFA, og deres udmelding er, at ambitionen er at afholde EURO2020 i 12 værtslande, heriblandt Danmark.

På frivilligkontorer arbejder vi fortsat benhårdt på at lave det bedste frivilligprogram til EM på hjemmebane i 2021. Det bringer os til anden del af denne uges update.

Vis at du er frivillig med Facebook Frame
Selvom der stadig er lang tid til EURO2020, vil vi rigtig gerne give jer noget, så I allerede nu kan vise, at I er en del af frivilligholdet.

Vi har derfor lavet to såkaldte Facebook Frames, som I kan sætte på jeres profilbillede og dermed vise, at I er frivillig til EM på hjemmebane. 

EURO2020 Volunteer COP EURO2020 Volunteer COP blue

Sådan gør du:

 • Gå til din profil på Facebook og tryk på "Rediger" på dit profilbillede.
 • Tryk derefter på "Tilføj ramme”.
 • Søg på ”EURO2020 Volunteer COP” eller ”EURO2020 Volunteer COP blue”
 • Vupti

Og vi bliver på Facebook.
For vi vil gerne gøre reklame for vores EURO2020 Volunteers Copenhagen Facebook-gruppe.
Hvis du ikke allerede er medlem, kan du blive det ved at klikke her.

Har du spørgsmål om at være frivillig til EURO2020, så sidder vi altid klar ved tasterne på frivillig@dbu.dk. Dette gælder naturligvis også, hvis du har tvivl eller usikkerheder ift. Corona, som du gerne vil have, at vi tager hensyn til.

Kære Frivillig

”Vi skal være gode i omstillingen.”

Har man spillet fodbold, har man med garanti også fået dette prædiken af sin træner mere end én gang. Og træneren havde jo ret; omstillingsspillet kan vinde fodboldkampe.

Derfor er fokus i denne uges nyhedsbrev også omstilling.
Og mere omstillingsparathed, end omstillingsspillet.

Grunden er naturligvis Corona. Den globale pandemi er blevet en kedelig skygge over vores hverdag, og der kommer hele tiden nye restriktioner, vi alle sammen skal agere efter.

For frivilligprogrammet har det bl.a. betydet, at alle nye kandidater til frivilligholdet nu bliver interviewet via Zoom, og tøjprøvningen sker ud fra en størrelsesguide i pdf.  

Det er umuligt at sige, hvordan Corona-smitten udvikler sig, og hvilken effekt den vil have, når vi nærmer os EM på hjemmebane i 2021. Og det er derfor, at ugens (og nok de kommende måneders) ord er omstillingsparathed.

Konkret betyder det pt., at vi arbejder med flere forskellige scenarier for frivilligprogrammet. Drømmen er naturligvis en 100 procent fyldt Parken og fuld fest i Football Village og storskærmsvisninger. Men vi arbejder sideløbende også på alternative planer med færre mennesker, just in case.

Det betyder også, hvis vi skal bruge lidt fodboldjargon, at vi endnu ikke ved, om vi stiller op i en 4-4-2, som var den oprindelige plan, eller vi må ændre taktikken til en 4-3-3, eller måske 3-5-2. Og nogle skal måske omskoles fra den centrale midtbane til angrebet.

Med andre ord kan det være, at vi bliver nødt til at rykke nogle af jer fra en funktion til en anden, hvis UEFA’s protokoller kræver dette. Vi ved det ikke endnu. Og vi bliver formentlig først klogere herpå tæt på EM-slutrunden.

Essensen er, at du som frivillig til EURO2020 skal være omstillingsparat og vægter det at være med på frivilligholdet højere, end den funktion du har fået tildelt.

Inden vi runder af og ønsker god weekend, så vil vi minde jer om, at I altid er velkomne til at kontakte os på frivillig@dbu.dk, hvis I har spørgsmål i forbindelse med at være frivillig til EM på hjemmebane. Dette gælder naturligvis også, hvis du har tvivl eller usikkerheder ift. Corona, som du gerne vil have, at vi tager hensyn til.

Har du ikke allerede har været inde og læse de opdaterede funktionsbeskrivelser, bl.a. med mere nøjagtig angivelse af din krævede tilgængelighed, så kan du gøre det her.

Kære Frivillig

I sidste update fra frivilligkontoret markerede vi Frivillig Fredag, og også denne gang har vi en særlig fredag i tankerne. Fredag den 9. oktober er det nemlig #FodboldtrøjeFredag.

Herrelandsholdets sponsor, Danske Spil, støtter sammen med Børnecancerfonden og fodboldens fællesskab op om børn med kræft. En sygdom, kun fællesskabet kan besejre. En sygdom, som et billede af dig, i din favorittrøje, kan hjælpe til bekæmpelsen af.

Målet er at få danskerne til at støtte Børnecancerfonden på MobilePay 201717. Målet er at få danskerne til at møde på job fredag den 9. oktober iført yndlingsfodboldtrøjen og fortælle kollegerne, hvorfor du har trøjen på. Målet er at få danskerne til at støtte op om og dele #FodboldtrøjeFredag på tværs af klublogoer.

Og vi vil gerne være lidt på forkant…

Send os en selfie i yndlingstrøjen

 

Vi vil rigtig gerne dele en stor collage med flest mulige af alle jer, vores gode frivillige til EM på hjemmebane, med hver jeres yndlings fodboldtrøje på.

Derfor: Træk favoritfodboldtrøjen over hovedet, frem med mobilen, snup en selfie hvor vi kan se klub- eller landsholdslogo og send den til os i Facebookgruppen eller på frivillig@dbu.dk.

Så klippe-klistrer vi alle jeres bidrag sammen til ét samlet værk og deler det på den officielle Copenhagen EURO2020 Host City Facebook side på fredag.

Af samme grund, skal vi have modtaget jeres bidrag senest torsdag kl. 12.00.

Det bliver sjovt at se, hvor mange forskellige klubber, der er ’repræsenteret’ på frivilligholdet. Og det er med til at understrege, at uanset ens favorit klublogo er vi sammen om at gøre EURO2020 i København til en fantastisk begivenhed.

Mere om #FodboldtrøjeFredag og Børnecancerfonden til slut.

Nye interview på samlebånd
I den mere EURO2020-orienteret afdeling, har vi i denne uge taget hul på en ny omgang interview af kandidater til frivilligholdet. Denne gang foregår interviewene via Zoom, men der er ingen udskiftninger på interviewpositionerne, da det igen er vores gode Long Term Volunteers samt to praktikanter, der styrer interviewene.

Det væltede ind med tilmeldinger i timerne op til deadline for tilmelding i søndags, så vi har forlænget fristen med en uge til søndag den 11. oktober, hvis der var nogle, som ikke lige nåede det.

Når vi på et senere tidspunkt åbner for tilmeldingen igen, vil det kun være de funktioner, som endnu ikke er besatte, vi åbner for til den tid. Så kender du nogen, som skal med på frivilligholdet, så er det bare med at prikke dem på skulderen nu.

Og så lige krøllen på #FodboldtrøjeFredag-halen.

Om #FodboldtrøjeFredag og Børnecancerfonden
Det er andet år, Danske Spil støtter afviklingen af #FodboldtrøjeFredag til fordel for Børnecancerfonden, men det er første gang, at hele Danmark involveres. Alle indsamlede midler går ubeskåret til Børnecancerfondens arbejde med forskning i børnekræft og hjælp til ramte familier. Det kan lade sig gøre, fordi Danske Spil støtter indsamlingen.

Børnecancerfonden har uddelt mere end 295 millioner kroner til forskning i børnekræft. Denne forskning har været med til at øge børns chance for at overleve en kræftdiagnose med 25 procent siden 1995. Ingen anden privat organisation har bidraget mere til denne udvikling end Børnecancerfonden.

Fonden er en privat organisation, der er helt afhængig af donationer udefra, og der er fortsat stort behov for støtten. Vi håber, at du vil være med til at støtte op om den gode sags tjeneste og glæder os til at se dig i din favoritfodboldtrøje

Kære Frivillig

Det er fredag og en helt særlig en af slagsen: I dag er det nemlig officiel Frivillig Fredag. Det er hele Danmarks festdag for frivillighed, hvor vi fejrer frivilligheden og hylder de fantastiske frivillige – heriblandt dig!

For at markere dagen, pakkede vi i EURO2020-frivilligteamet et par konfettirør, købte blomster og chokolade og svingede forbi B1908 på Amager.

Her havde vi arrangeret et falsk møde mellem klubformanden og familien Lindgaard, Sussie, Jørn og Lukas. De er alle frivillige i klubben til hverdag og har alle tre meldt sig på frivilligholdet til EM på hjemmebane i 2021. Klik på billedet herunder for at se, hvordan det gik, da vi overraskede dem. Se Videoen her.

Din funktion til EURO2020
Nogle af jer har efterlyst en opdatering på, hvilken frivilligfunktion I har fået tildelt til EM-slutrunden næste sommer. Den kommer her :)

Funktion: xxxxx
Rolle: xxxxx

Du må meget gerne læse mere om din tildelte funktion under vores funktionsbeskrivelser her.
Er der noget ift. kravene, fx antal vagter, til din funktion, som du mener, ikke kan hænge sammen, så kontakt os hurtigst muligt på frivillig@dbu.dk

Kære Frivillig

I går eftermiddag satte P4 København fokus på EM på hjemmebane og ikke mindst alle jer frivillige, der har meldt jer på banen til 2021.

Det blev til flere indslag, og du kan høre et af dem her (1 time 10 minutter og 33 sekunder inde), hvor en af vores Long Term Volunteers, Winnie Daugaard, er direkte igennem.

Selv fik vi sagt, at vi er meget heldige, at vi har så mange gode og dedikerede frivillige. Og heldigvis tog radioavisen også dette citat med:

”Udover de 22 spillere på banen, så spiller de frivillige klart den vigtigste rolle. De er rygraden i hele sådan en event, der får hele fodboldfesten i København til at blive en succes.”

Vi mener hvert et ord!

Uden dig og de andre frivillige – intet EM i København
Som frivillig er du ambassadør for EURO2020. Du er ansigtet udadtil, når hele verdens øjne rettes mod Parken, Ofelia Plads og København i sommeren 2021.  

Vi ville elske, hvis du som ambassadør i ny og næ ville være med til at sprede budskabet om EM på hjemmebane, og den uvurderlige indsats dig og alle de andre frivillige gør :)

Det er smøren om de mange bække små, der til sammen bliver en brusende flod af opmærksomhed. Det fortjener I som frivillige! (og bevares, vi  håber da også, at det kunne give endnu flere tilmeldinger til frivilligholdet).  

For at samle opmærksomheden kan du bruge #EMpåhjemmebane, når du deler noget om EURO2020 på dine sociale medier.  

Pas på dig selv og hinanden.
God dag.

Kære Frivillig

Godmorgen og god fredag.

Weekenden står for døren, og her på EURO2020-frivilligkontret i Parken står dagen i testens tegn.

Vi har de sidste to uger været i Matrix-mode og endevendt hele UEFA’s frivilligsystem, så vi nu har et super godt overblik over jer, som er med igen på frivilligholdet i 2021 samt ved, hvilke funktioner vi nu skal til at finde frivillige til pga. frafald.

Frivillig-tilmeldingen åbner 1/9
På tirsdag den 1. september åbner vi for frivillig-tilmeldingen igen.
Vi krydser fingre for, at en masse nye, gode kandidater søger om at blive en del af EURO2020 sammen med dig og de andre frivillige.

Vi har spurgt dig om det mange gange før, og du slipper heller ikke denne gang:
Kender du en god ven, nabo, kollega eller onkel/kusine, som kunne være interesseret i at blive frivillig, så prik dem endelig på skulderen og sig, at det er nu, de skal søge om at blive frivillig.

Vi kommer selv til at promovere gennem vores Facebookside samt gode partnere i Københavns Kommune, DIF, Sport Event Denmark samt DBU og lokalunioner.

EURO2020-frivillig og COVID-19
Der er sikkert mange af jer, der har set Champions League eller anden fodbold med stadions uden tilskuere men masser af dåselyd. Det er en speciel oplevelse.

Det er vigtigt for os at sige, at UEFA og EURO2020 følger udviklingen omkring COVID-19 tæt, og vi følger løbende myndighedernes råd og vejledninger.

I forhold til din funktion som frivillig, så gør vi alt for at beskytte jer og følger UEFA’s kampprotokol i forbindelse med kampafvikling til EM.

Hvis der er en opgave eller funktion, du ikke ønsker at udføre pga. COVID-19-hensyn, fritages du naturligvis herfor. Skriv til os på frivillig@dbu.dk, så kan vi tage en snak herom.

På falderebet kan vi da lige nå at anbefale DBU’s nye podcast ’Landsholdslejren’, hvor Herrelandsholdets nye landstræner, Kasper Hjulmand, i første udsendelse sætter ord på sine første måneder som landstræner. Klik her for at lytte til Landsholdslejren.

Kære Frivillig

Vi håber, du har haft en god sommer.

Vi er nu i gang igen på EM-(hjemme)kontoret og retter igen fokus på at lave det allerbedste frivilligprogram til EURO2020 næste sommer.

Da vi tilbage i maj sendte spørgeskemaet til dig og de øvrige frivillige omkring deltagelse igen næste år, var en af de kommentarer, som gik igen, at I gerne ville have endnu mere information fra vores side.

Derfor skruer vi op på kommunikationsknappen og sender dig en statusmail hver anden uge på, hvordan det går og hvad vi arbejder med i Frivilligteamet.

9 ud af 10 er med igen i 2021
Ellers er det første, vi har kastet os over, at danne os et overblik over, hvor mange ledige pladser der er på frivilligholdet, da vi naturligt nok har oplevet et frafald på grund af udskydelsen af EURO2020 til næste sommer.

Det ser godt ud. Faktisk har hele 90 procent af alle de frivillige, som skulle have skabt fodboldfesten i år, sagt ja til at være med og løfte opgaven igen i 2021. Det er vi meget taknemmelige for!

Med det lille frafald samt de pladser, som endnu ikke var besat, skal vi på udkig efter nye frivillige hænder. Derfor åbner vi for frivilligtilmeldingen igen den 1. september.

Tilmeldingen sker stadig via copenhageneuro2020.dk. Frem til den dag kan man skrive sig på vores venteliste, så man får besked direkte i sin indbakke, når tilmeldingen åbner. Så kender du nogle gode mennesker, som skal med på frivilligholdet, så prik dem endelig på skulderen.

Det var alt for denne gang.
Har du spørgsmål, så er du som altid er meget velkommen til at skrive til os på frivillig@dbu.dk.

Kære Frivillig

I dag skulle der være spillet 1/8-finale ved EURO2020 i Parken. Den sidste EM-kamp på dansk græs, inden fodboldfesten fortsatte i Football Village på Ofelia Plads helt frem til og med finalen.

Sådan blev det som bekendt ikke.

Men EM på hjemmebane kommer – næste år. De nye kampdatoer for EURO2020 er også på plads. Fodboldfesten kommer til at vare fra den 11. juni til den 11. juli 2021. Og den 12., 17., 21. og 28. juni er der EM-bold i Parken. Dermed kan alle dem, som skal være frivillige i og omkring Parken, allerede nu sætte et kæmpe kryds i kalenderen disse dage.

På den anden side af sommerferien opdaterer vi alle funktionsbeskrivelser på hjemmesiden med bl.a. datoer og antal vagter, så du kan blive bedst muligt opdateret på netop din funktion til EM.

I frivilligteamet glæder vi os rigtig meget. Og vi har fået en masse fantastisk feedback fra alle jer, som stadig er med på frivilligholdet til EM på hjemmebane næste sommer. Tak for den, og tak fordi du stadig er med.

Rabat til Tivoli
Vi vil rigtig gerne sende jer på sommerferie med lille gave.
Derfor får alle EURO2020-frivillige 15 % rabat på Entre og Turpas til Tivoli.

Du skal blot bestille via knappen linket herunder senest den 5. juli (du kan sagtens gemme besøget til senere på året). Dit password til login er: EURO2020

Du er selvfølgelig meget velkommen til at dele tilbuddet med familie, venner, naboer, kollegaer og andre, du tænker ville have glæde af en tur i Tivoli.

Klik her og få dine 15 % rabat til Tivoli 

Du kan læse mere om din rabat og se priserne til Tivoli her.

Venteliste til nye frivillige
Vi har også et andet link, du meget gerne må dele med samme kreds af mennesker.

Vi har naturligt nok oplevet et frafald af frivillige pga. udskydelsen af EM-slutrunden til næste år. Vi har derfor mulighed for at åbne for tilmeldingen igen efter sommerferien.

Så hvis du allerede nu kender nogen, som du tænker gerne vil være med og få en once in a lifetime-oplevelse, kan du prikke dem på skulderen og dele dette link til vores venteliste med dem.

Klik her for at komme til ventelisten

Så får de besked i deres indbakke, når de kan melde sig som frivillige.

Du kan evt. nævne for dem, at de også får en lækker tøjpakke fra Adidas, god mad og drikke, mens de er på vagt, en stor Kick Off Event inden EM, oplæring i netop deres funktion, en kæmpe frivilligfest og et officielt EURO2020 frivilligcertifikat. Ligesom dig.  

God sommer
Skoleeleverne er allerede gået på sommerferie, og vi drosler også ned i juli. Til august vender vi tilbage, og dér vil du også høre mere fra os igen.

Du er stadig meget velkommen til at skrive til os på frivillig@dbu.dk, men der kan gå lidt længere tid, inden vi svarer.
Lige på falderebet kan vi nævne, at hvis du ikke allerede er medlem af vores EURO2020 Frivillig Facebook-gruppe, så kan du blive det ved at klikke her.

Pas på dig selv.
Rigtig god sommer!

Kære Frivillig  

UEFA har netop afsluttet deres møde med deres 55 samarbejdsnationer på tværs af hele Europa. Til mødet blev den nuværende kritiske situation med spredningen af Covid-19 og påvirkningen af europæisk fodbold vendt, og UEFA har meldt følgende ud vedr. afviklingen af EURO 2020 planlagt til at forløbe 12. juni – 12. juli i 12 værtsbyer over hele Europa:

UEFA har meddelt, at EM udskydes og afvikles fra 11. juni – 11. juli 2021.

UEFA´s udmelding kommer naturligt også til at påvirke værtskabet i København.

Vi er kede af hele situationen – ikke mindst på vegne af vores gode samarbejde med jer frivillige.

Vi er netop nu ved at blive klogere på hele situationen og hvilke muligheder, vi har for at fastholde en afholdelse af EM-slutrunden i København på det nye tidspunkt fastlagt af UEFA.

Du kan læse mere om UEFA´s udmelding i pressemeddelelsen fra DBU her.

Vi vender tilbage med mere information, så snart vi har et overblik over situationen.

Kære Frivillig

Vi er rigtig glade for det store engagement, du allerede har lagt i at være frivillig til EM på hjemmebane.

Som du ved, har UEFA udskudt EURO2020 til næste sommer. Derfor er vi meget glade for, at København også skal være EM-værter i 2021, så vi får mulighed for at skabe en kæmpe fodboldfest i Danmark ⚽

Vi skriver til dig nu, da vi rigtig gerne vil se dig på frivilligholdet til EURO2020 næste år!

Du bedes derfor udfylde dette korte spørgeskema, hvor du bl.a. skal tilkendegive, om du vil være med eller ej. Hvis du siger ja, beholder du selvfølgelig din tildelte frivilligfunktion, hvis du er til rådighed det samme antal vagter.  

Det tager ikke mere end et par minutter, og vi vil gerne have dine svar senest den 20. maj.

KLIK HER FOR AT UDFYLDE SPØRGESKEMAET   

Kære Frivillig

JAAAA! Så er kontrakten skrevet under, og det er bekræftet:

Københavns Kommune, DBU, Parken og Sport Event Denmark er klar til at være EM-værtsby i sommeren 2021.

Vi er så glade og kan nærmest ikke få armene ned.

Som en konsekvens af den aktuelle corona-krise i hele verden og i Europa besluttede UEFA den 17. marts 2020 at udskyde afviklingen af EURO 2020 til sommeren 2021. UEFA meddelte ligeledes, at konceptet med 12 værtsbyer ville fortsætte, hvis de enkelte værtsbyer var interesserede.

Allerede fredag den 3. april 2020 meldte parterne ud, at København er interesseret i fortsat at være EM-værter i juni 2021. Siden har parterne været i tæt dialog og haft forhandlinger om de juridiske erklæringer, der skal afleveres til UEFA.

De sidste uger har DBU og Københavns Kommune haft en række møder om, hvordan de fire EM-kampe kan afvikles i hovedstaden samtidigt med, at der gøres klar til afviklingen af åbningsetapen af Tour de France lørdag den 2. juli. Både UEFA og ASO (selskabet bag Tour de France) har været del af disse møder de sidste uger.

Med præcis 400 dage til EM i 2021 er parterne nu enige om de aftaler og erklæringer, som i dag er sendt til UEFA.

Du kan læse den pressemeddelelse, som DBU har sendt ud, her.

I næste uge hører du nærmere fra os angående din rolle som frivillig til en del af EM på hjemmebane.

Kære Frivillig

Vi har gået og holdt vejret og krydset fingre i det sidste lange stykke tid, da der i morgen den 30. april skulle ligge en bindende erklæring om København som EM-værtsby i 2021.

Der er blevet forhandlet på livet løs med alle parter, og deadline for en EURO2020-afklaring er nu udskudt til den 8. maj.

Vi må altså holde vejret lidt endnu.

Du kan læse den pressemeddelelse, som DBU har sendt ud, her.

Vi skal nok holde dig løbende orienteret, når vi har mere nyt.

Og du er altid velkommen til at kontakte os på frivillig@dbu.dk, hvis du har spørgsmål.

Kære Frivillig

Der er gode nyheder fra EURO2020-teamet, netop som mange af os stempler ud fra hjemmekontoret og fokuserer på påskeferie.

DBU, Københavns Kommune, Sport Event Denmark og Parken har i dag (3. april 2020) meddelt UEFA, at de fortsat er interesseret i at være værts-by for EM i 2021.

Du kan læse den pressemeddelelse, som DBU har sendt ud, her.

Forud venter de videre forhandlinger samt bindende erklæring til UEFA senest den 30. april 2020.

Kære Frivillig  

I lyset af de seneste dages udmeldinger fra Sundhedsmyndighederne fylder snakken om Covid-19 i høj grad både i medierne og i samfundet. Seneste rygte om Covid-19’s påvirkning af EURO 2020 og en potentiel udskydelse til 2021 er pt netop et rygte.

UEFA har indkaldt til ekstraordinært møde på tirsdag med alle samarbejdspartnere i europæisk fodbold, hvor både Champions League, EURO 2020 og andre internationale turneringer er på dagsorden – og det har i endnu højere grad sat gang i spekulationerne.

Det har vi naturligvis fuld forståelse for. I EURO 2020 København arbejder vi videre med forberedelserne frem mod EM og alle aktiviteter i forbindelse hermed, inkl. det planlagte Frivillig Kick Off-Event i København 2. maj. Samtidig følger vi Sundhedsmyndighedernes opfordringer, udviklingen af Covid-19 og information fra UEFA nøje.

Ligeså snart vi ved mere om situationen, deler vi naturligvis vores viden med jer.

Kære Frivillig

Vi håber, du har det godt i disse stadigt mærkelige Coronatider.

Ligesom der omkring transfervinduets lukning er en masse rygter om det ene og det andet klubskifte, så har der også været en del rygter om, at EURO 2020 skulle afvikles i ét land på grund af coronapandemien. Men i sidste uge bekræftede UEFA, at EURO 2020 afholdes i 12 værtsbyer, som hele tiden har været planen.

Dermed er der stadig lagt op til fodboldfest i København fra den 11. juni til den 11. juli nu til sommer. 😊

Samtidig meldte UEFA ud, at de har udskudt beslutningen om tilskuerplaner for sommerens EM-slutrunde fra marts til begyndelsen af april for at se, hvordan pandemien udvikler sig tættere på EM. Det betyder, at vi dermed først til april ved, hvilket af de mulige scenarier mht. bl.a. antal tilskuere, fanzoner etc., vi går videre med.

Som tidligere nævnt, så går de forskellige scenarier for EM-slutrunden i Danmark overordnet ud på at sikre, at EM kan afholdes på dansk jord uanset restriktionerne, der måtte omgive os til sommer – lokale, nationale og på tværs af landegrænser og allervigtigst et ønske om at sikre tryghed for alle interessenter – lige fra fans til spillere og frivillige.

Hvad betyder det så for vagtplanerne – bliver de nu også skubbet til april?

Tja, det er svært at sige med sikkerhed. Indtil videre er meldingen fra UEFA, at vagtplanerne stadig skulle være klar til marts.

Men én ting er helt sikkert: Lige så snart, vi har fået en afklaring fra UEFA, så sender vi vagtplanerne ud til jer!

Udlevering af frivilliguniformen
Nogle af jer har spurgt om, hvornår I får jeres frivilliguniform fra Adidas udleveret.

Det kommer til at fungere på den måde, at vi via frivillig appen (V.app – mere om denne i et senere nyhedsbrev) gør det muligt at booke en dag og tidsrum, hvor man kan komme forbi og hente sin frivilliguniform.

Ved at gøre det på denne måde sørger vi for, at du kommer til at vente mindst muligt, og samtidig risikerer vi ikke, at der bliver for mange mennesker samlet på en gang.

Vi håber, at så mange af jer som muligt vil hente jeres frivilliguniform, inden jeres første vagt.

Vi modtager uniformerne til maj.

Hold os opdateret
For at kunne deltage i EM-slutrunden som frivillig, skal der udstedes en akkreditering til dig. Og for at kunne udstede denne akkreditering til dig, skal vi bruge enten dine pasoplysninger eller oplysningerne fra dit nationale ID-kort.

Langt de fleste af jer har allerede udfyldt og indsendt disse oplysninger, men der er stadig nogle, som vi mangler oplysninger på. Dem af jer, vi stadig mangler oplysninger på, fik tilsendt en mail herom tidligere på ugen. Dette blot en høflig reminder på at udfylde jeres oplysninger via linket.

Generelt for alle gælder det, at hvis I flytter, får nyt telefonnummer eller nyt pas, så giv os besked, så vi kan opdatere jeres data i systemet, så I ikke går glip af noget vigtigt 😊

Videonyhedsbrev i næste uge
Inden vi siger tak for denne gang, så vil vi igen lige reklamere for vores nye videonyhedsbrev, som starter i næste uge på Facebookgruppen EURO2020 Volunteers Copenhagen. Her kan du som frivillig eksklusivt komme med bag kulisserne i forberedelserne frem mod EM på hjemmebane. Derudover er der præmier på højkant hver gang. Videonyhedsbrevet kommer hver anden uge.

Som altid er du meget velkommen til at skrive til os på frivillig@dbu.dk, hvis du har spørgsmål eller lignende.

Kære Frivillig

Du modtager denne mail, fordi du har accepteret din rolle som frivillig til EURO2020 i København til sommer. På EURO2020-kontoret har vi det seneste lange stykke tid arbejdet benhårdt for at kunne gøre dig helt klar til at være frivillig til EM-slutunden.

Vi er nu kommet så langt, at vi i denne måned endelig kan give dig din vagtplan! Der er bare lige et par ting, som vi skal have klaret først 😊
Vi håber, du allerede har læst vores mails omkring pasoplysninger, Facebookgruppe og tøj (du kan finde mere information om dette nederst i mailen).

I løbet af de næste par dage vil du modtage en bunke mails fra os. Derfor er det yderst vigtigt, at du læser hele mailen igennem, så du ved, hvordan du skal forholde dig. Det er en lang en af slagsen, så tag dig venligst god tid til at få det hele med.

Når du har modtaget vores mails i løbet af de næste par dage, anbefaler vi en god kop kaffe, din smartphone og Google Chrome browser på computeren til at kunne gennemføre vores step-by-step guide. 😊            

Husk vores mails kan ryge i spamfilteret. Du vil modtage mails fra ”no-reply-igm@uefa.ch” og ”no-reply@moschorus.com”.

Step 1
Du modtager en mail med login-oplysninger til UEFA’s hjemmeside fra ”no-reply-igm@uefa.ch” (også selvom du allerede har lavet din profil og accepteret din rolle). De nye login-oplysninger er dit officielle UEFA login. Du skal bruge dette til at logge ind på frivillig-appen for at se din vagtplan og tjekke ind og ud, når du skal på vagt (se step 2). Obs - vagtplanen er ikke tilgængelig endnu. Derudover skal du bruge dette login til at gennemføre E-learningsmodulet via hjemmesiden (se step 3).             

Step 2
Når du har modtaget dine login-oplysninger, skal du hente UEFA’s officielle frivillig-app. Du kan finde den i App store eller på Google Play under navnet; UEFA V.app. Du vil ikke kunne bruge appen til særlig meget endnu, men det er meget vigtigt, at du downloader appen, så du er klar, når vagtplanen kommer ud. Sørg for at tillade, at appen må sende dig notifikationer. (Du finder en guide her).         

Step 3
Du modtager også en mail med din e-learning fra ”no-reply@moschorus.com”. Hvis linket i mailen ikke virker, kan du prøve at kopiere linket for at tilgå hjemmesiden. Du skal nu gennemføre e-learningsmodulerne. Det er muligt at gennemføre noget af e-learningsmodulet og komme tilbage senere for at færdiggøre det. Og lige en heads up - hvis en anden (fx din kone eller mand) allerede har logget sig ind og gennemført modulet på samme enhed, skal du slette dine cookies for at kunne logge ind med en anden profil (se denne guide).

Har du spørgsmål vedrørende tekniske problemer, bedes du henvende dig til (husk at skrive på engelsk): elearningsupport@uefa.ch          

Step 4
Hvis du har gennemført ovenstående steps, kan du nu læne dig tilbage og afvente vagtplanen. Du bedes venligst holde øje med din app fra tid til anden for at se, om der er kommet ny information op, men vi sender selvfølgelig også en venlig reminder på mail og i Facebook-gruppen.

Nogle af dine vagter ligger fast på forhånd, mens du for de resterende vagter får mulighed for at byde ind på, hvornår du kan. Der vil være en antal minimums vagter, men har du lyst til flere, så kan du bare byde ind. Vi vender tilbage med mere info om, præcis hvordan dette kommer til at forløbe.

Vi har tidligere sendt mails ud omkring pasoplysninger, Facebookgruppe og tøj. Her kommer lidt information om, hvorfor vi beder jer om at gøre så mange ting for at blive frivillig.

Hvorfor beder vi om dine pasoplysninger?
Når man melder sig som frivillig til internationale sportevents, skal man sikkerhedsgodkendes for at kunne færdes på områder, hvor man som offentlig person ellers ikke har adgang til. Du vil derfor modtage en akkreditering, som beviser, at du har ret til at gå rundt i bestemte områder for at varetage dine frivilligopgaver. Det er derfor vigtigt, at du opgiver dine pasoplysninger nøjagtigt, som de står skrevet i dit pas, ellers vil du ikke kunne få udleveret din akkreditering.

Hvorfor er det vigtigt, vi har dine rigtige tøjstørrelser?
Til maj modtager vi alt frivilligtøjet fra UEFA pakket og klart til at hoppe i. Tøjpakkerne er baseret på de størrelser, du har givet os og kan som udgangspunkt ikke ændres, når vi kommer til selve slutrunden. Derfor er det vigtigt, at vi har de korrekte tøjstørrelser fra dig. Er du i tvivl, skriv til os på frivillig@dbu.dk.

Hvorfor har vi en Facebook-gruppe?
Facebook-gruppen er lavet for at give forskellige former for informationer til vores frivillige op til - og under afviklingen af EURO2020. Vi sender vigtig information ud på mail, men vi bruger Facebook-gruppen til at give jer en reminder om, at vi har sendt noget ud på mail, som I skal forholde jer til, eller hvis der bare er information, som er ”nice to know”. Vi godkender først anmodninger fra frivillige, når vi har modtaget deres pasoplysninger. Det er ikke muligt at dele opslag fra gruppen, da de er lavet specifikt til jer.

Du kan finde en kopi af privatlivspolitikken her.

Kære Frivillig

Vi er enormt glade for at have dig med på frivilligholdet til EM på hjemmebane. Vi håber, at du glæder dig lige så meget til sommerens EURO2020, som vi gør.

Vi arbejder hver eneste dag på at give dig og de 1300 andre frivillige den bedst mulige oplevelse. Og vi gør alt, hvad vi kan, for at give Jer mest mulig information hurtigst muligt. Derfor får du denne mail med et overblik. Ja, den er lidt lang, men det er læsetiden værd.

Vagtplaner
Vi ved det – mange skal melde ferie til chefen NU.

Vi modtager de første udkast til vagtplaner fra UEFA i februar. Disse vagtplaner skal vi justere, således at de passer til afviklingen af kampene i København, bl.a. i forhold til antal frivillige og tidspunkter, så vi får en succesfuld og fantastisk afvikling af EM-slutrunden i København. 

Vores håb er, at vi i slutningen af februar eller starten af marts kan sende dig din specifikke vagtplan. Men da det er mange vagter og mange områder, der skal passe sammen, kan vi ikke garantere dette.

Træning til din funktion
Flere har spurgt til, hvornår der vil være træning i forbindelse med ens tildelte frivilligfunktion. Vi kan ikke give de præcise datoer endnu, blot perioden for træningen, som vil foregå i maj måned. Så snart vi kender de præcise datoer, lokationer og indhold, giver vi dig besked med det samme.

Min funktion til EURO2020?
Hvis du er i tvivl om, hvilken funktion du er blevet tildelt til EURO2020, kan du logge ind på din profil via dette link. Du skal herefter klikke på: LOG IN. Når du er logget ind, kan du se EURO2020 eventet, hvor du kan klikke på: VIEW DETAILS – som giver dig muligheden for at se den funktion, du er blevet tildelt. Denne kan ikke ændres. Hvis du vil læse mere om din funktion, kan du gøre det ved at klikke her. Hvis ikke før, så får du mere at vide om din funktion til din funktionsspecifikke træning.

Kick-Off Event
Inden det går løs til EM, vil vi gerne samle alle frivillige til en kæmpe Kick Off Event i København. Det bliver en sjov og lærerig eftermiddag, hvor vi byder på lidt at spise og drikke samt et godt show. Du modtager snart en separat invitation hertil.

Tøjpakke til EURO2020
Alle frivillige modtager en tøjpakke fra Adidas. Har du ikke prøvet tøjet, så frygt ej. Du kan enten komme forbi vores kontor i Telia Parken, eller vi kan sende dig en størrelsesguide, så du hjemmefra kan være helt sikker på, at tøjet vil passe. Uanset om du kommer forbi vores kontor, eller ønsker at modtage størrelsesguide, beder vi dig skrive til frivillig@dbu.dk herom.

Frivilligfest
Intet EM uden en stor fest for alle de frivillige. Onsdag den 1. juli samles alle frivillige til et brag af en frivilligfest i Football Village på Ofelia Plads med musik, mad og drikke.

Prik en ven på skulderen
Og lige på falderebet – har du en ven, nabo, kollega eller familiemedlem, som glemte at melde sig til frivilligholdet, kan de stadig nå at komme med som en del af Host City-programmet. Du kan bede dem om at tilmelde sig her og skrive, at de vil være med som Host City-frivillig, så hører de fra os hurtigst muligt.

Det var alt for denne gang. Hvis du ikke allerede er med i vores Facebookgruppe EURO2020 Volunteer Copenhagen, så kan du blive det her. Her kan du og vi dele gode oplevelser i forbindelse med EM-slutrunden. Når der er vigtig information, så sender vi det til dig via mail.

Vi er enormt glade for, at I alle er så motiverede, og vi er sikre på, at vi sammen får skabt et helt fantastisk frivillighold til EURO2020 i København!

Kære Frivillig

Vi er på frivilligkontoret i fuld gang med at lave de sidste forberedelser, inden vi kan give jer den endelige vagtplan. Vagtplanen vil blive meldt ud fra starten af starten af marts, men for at vi kan komme helt i mål, har vi brug for din hjælp og opmærksomhed senest d. 1. marts 😊

 1. Tre hurtige spørgsmål, som du bedes se bort fra, hvis du er helt sikker på, du har styr på det:
  Har du sendt os dine pasoplysninger? (Fornavne(e), Efternavn, Pasnummer, Udløbsdato og Fødselsregistreringssted) – Det skal være gjort via dette link
 2. Har du angivet dine tøjstørrelser? (Vi kan ikke lave det om, når slutrunden rammer, selvom vi gerne vil). Hvis ikke er størrelsesguiden vedhæftet.
 3. Har du en kammerat, der også gerne vil være frivillig? De kan tilmelde sig her

Og lige til sidst!
Information om træning, kick-off og vagtplanen bliver meldt ud på mail og i Facebook-gruppen i den kommende tid. Stay Tuned!